Mimari Görselleştirme Uzmanı

Mimari Görselleştirme Uzmanı Nedir ? Müşterinin isteklerini lep demeden leblebiyi anlayacak şekilde kendini geliştirmiş kişiye denir. Mimari Tasarım bitmeden bile , görselleştirmeyi kaba bir halde müşterinin isteklerine göre oluşturmak Mimari görselleştirme Uzmanının profesyonellik alanına girmektedir.

gercekci render

Mimari Görselleştirme Uzmanı Neler Yapar ?

Mimari Görselleştirme gerçekten uzmanlık isteyen bir iştir. Mimari Proje okumada planın kesit ve görünüşlerini bilmek ve müşteri ile sağlıklı iletişim kurmaya kadar bir çok konuyu içerisinde bulunduran bir meslek dalıdır.

Bu uzmanlık dalı bu yüzden uzmanlık gerektirmektedir. Belirli bir yaş aralığını geçmek zaman bakımdan ilerlemek bu işin temek unsurlarını oluşturmaktadır.

Bir çok müşterimizden aldığımız geri dönüşlerde, genç çalışma arkadaşların işleri sonuna kadar götürme bilincinin olmadığı yönünden dönüşlerde aldık. İşi bitirme sorumluluğu iş akışının nasıl olduğunu bilmekten geçer.

İş bitirme sorumluluğu ise işlerin nasıl ilerlediğini, iyi bilmekle alakalı bir durumdur.

Mimari Görselleştirme Uzmanlığında neler vardır ?

Bu uzmanlık alanında ;

* Plan Kesit ve Görünüşlerin hatasız okunması
* Mimari Modelleme bilgisi
* Işık, Doku bilgisi, sıfırdan doku oluşturabilme becerisi
* Müşteri iş ilişkileri , işi sürdürebilme ve iş akışını sağlayabilme
* Çözüm becerisi, çözüm esnasında beklemek yerine, insiyatif kullanarak tasarımı tamamlama becerisi
* İletişim gücü , hem ekiple hemde müşterinin isteklerini doğru anlayabilme tecrübesi

Mimari projelerin 3D görselleştirmesi için iş akışı tipik olarak aşağıdaki adımlardan oluşur:

İhtiyaç Analizi: Proje gereksinimleri, hedefleri ve beklentileri hakkında detaylı bilgi için müşteri veya proje sahibi ile iletişime geçilerek gereksinim belirlenir.
Konsept Tasarım: İhtiyaç analizi ve müşteri gereksinimlerine dayalı olarak bir tasarım konsepti geliştirilir. Bu aşamada eskizlerden, çizimlerden veya 3D modelleme programlarından planlar oluşturulabilir.
3D Modelleme: Tasarım dijital bir ortamda oluşturulur. Bu aşamada mimari 3D modelleme yazılımı (AutoCAD, SketchUp, Revit vb.) kullanılır. Modelleme, binanın dış ve iç detaylarının yanı sıra malzemeler, renkler ve dokular gibi unsurları eklenir.
Işıklar ve Malzeme Seçimi: Işıklar ve Malzemeler uygulaması, 3B modellerde gerçekçi görüntüler sağlamak için tasarlanır. Binanıza uygun aydınlatma ve gerçekçi malzeme özellikleri eklemek, projenizin özgün görünmesini sağlayacaktır.
Render aşaması: 3B modeller, bir oluşturma motoru kullanılarak gerçekçi bir şekilde oluşturulabilir. Render motoru, yüksek kaliteli fotogerçekçi görüntüler oluşturmak için modelinizin aydınlatmasını, malzemelerini ve kamera ayarlarını kullanır.
Post-Prodüksiyon: Oluşturulan görüntü, gerekli düzeltmeleri veya eklemeleri yapmak için görüntü işleme yazılımında (Photoshop gibi) işlenir. Renk ve kompozisyon gibi ayarlamalar ile yapılarak tamamlanır.
Sunum ve paylaşım: 3D görselleştirme sonuçları, müşterilere sunum için kullanılır. Proje farklı açılardan, içeriden ve dışarıdan nasıl görüneceğine dair net bir fikir vermek için resimler çevrimiçi veya basılı olarak sunulur.
Bu iş akışı genel bir kılavuzdur ve proje özelliklerine, kullanılan yazılıma ve ekip üyelerinin tercihlerine göre değişiklik gösterebilir.

Bir proje devam ederken geri bildirim ve değişiklikler meydana gelebilir ve bu da iş akışının yeniden yapılandırılmasına yol açar. Mimari 3B oluşturma iş akışları, proje ilerledikçe tasarım süreci boyunca yinelenebilir ve güncellenebilir.

Mimari Renderlarınız için bizimle iletişim kısmı aracılığı ile ulaşabilirsiniz.
Başa dön tuşu