3D Animasyon nedir? Sorusu animasyon tutkunlarının merak ettiği sorulardan biridir.3D animasyon 3 boyutlu anlamına gelmektedir. Normal animasyonlarda X ve Y eksenleri kapsamında tasarlanırken 3 boyutlu animasyonlarda X ve Y ekseniyle birlikte Z ekseni de kullanılmaktadır. Genel anlamı ile 3D animasyon, grafik, canlı ve nesne vb unsurların görsellerinin 3 boyutlu şekilde hareketlendirilmesidir.3 boyutlu animasyonlar, son dönemlerde insanların ilgi alanlarından biri haline gelmiştir. Canlı ve kaliteli bir görüntü sunan 3 boyutlu animasyonlar küçükten büyüğe herkesin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Çoğu firma çok boyutlu animasyon çalışmalarının ne kadar olduğunu bilmemektedir. Dolayısıyla başarısız olmaları da kaçınılmazdır. Firmaların böyle olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için bu alanda hizmet veren tecrübeli ve kendini geliştirmiş kişilerle çalışmaları gerekir.

3D animasyon, bilgisayar destekli tasarım ve 3D modelleme yazılımları kullanılarak oluşturulan, hareketli ve gerçekçi 3D grafiklerin animasyon tekniğiyle birleştirilerek oluşturulduğu bir animasyon türüdür. 3D animasyon, farklı sektörlerde, özellikle de sinema, televizyon, oyun ve reklamcılık gibi alanlarda kullanılmaktadır.

3D animasyon, gerçek dünyadaki nesnelerin ve karakterlerin bilgisayar ortamında modellemesiyle başlar. 3D modelleme yazılımları, bir nesnenin her yönünü, kenarlarını ve detaylarını oluşturmak için kullanılır. Sonrasında, bu 3D modeller, hareket ve animasyon efektleri için bir animasyon yazılımına aktarılır.

3D animasyonun temel amacı, gerçekçi görüntüler ve hareketler oluşturmaktır. Bu nedenle, 3D animasyon, ses efektleri, ışıklandırma, materyaller ve diğer görsel efektler gibi öğelerle birlikte kullanılır. Animasyonun başarısı, gerçekçi ve etkileyici sonuçlar elde etmekle ölçülür.

3D animasyonun kullanım alanları oldukça geniştir. Sinema filmleri, televizyon programları, reklamlar, video oyunları, sanal gerçeklik ve simülasyonlar gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Ayrıca, mühendislik, mimari, tıp ve eğitim gibi alanlarda da kullanılmaktadır.

Aşağıda sizlerin isteklerinize göre yapmış olduğumuz mimari animasyon hizmetlerinden birini izleyebilirsiniz.

3D Animasyon Nasıl Yapılır?

3D Animasyon yapmak oldukça zahmetli ve özen isteyen bir iştir. Bu özellikteki animasyonları yapmak için kullanılan profesyonel olarak kullanılan bilgisayar programları, Maxon Cinema 4D,Blender, AutoDesk 3Ds vb. olarak sıralanabilir.3 boyutlu animasyon yapmak için sadece bu programlar yeterli değildir. Aynı zamanda gelişmiş görsel algılara sahip olmak gerekir.3 boyutlu animasyon yapılabilmesi için ilk olarak bir hikâye, öykü ya da fikir kısaca senaryo tasarlanmalıdır. Daha sonra ise senaryoya uygun olarak tasarımlama ve modellemeler yapılmaktadır. Tüm süreç birbiriyle bağlantılı şekilde işlemelidir.3 boyutlu tasarım yapmak oldukça titizlik ve zahmet isteyen bir durumdur. Firma olarak, müşterilerin beklentilerini karşılamak ve olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için sürecin her aşamasında fikirlerini almaktayız.

3D Animasyon Çeşitleri

3D animasyon fotoğraf makinesi ile çekilen görüntülerin birleştirilerek video oluşturulmasıdır. Birçok animasyon çeşidi vardır. Genel olarak bu animasyonlara örnek verilecek olursa

Mimari Animasyon
konut projesi bitmeden insanlara sunum yapılacağı durumlarda 3 boyutlu animasyonlardan yararlanılmaktadır. Böylelikle kısa sürede müşterilere ulaşarak proje bitmeden satış işlemleri gerçekleştirilmiş olur.

Ar-ge Animasyonu

Bir ürün tasarlandıktan sonra üretilmesini beklemeden satış ve pazarlama işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlar.

Ürün Animasyonu

Üretilen bir ürünü video ile tanıtılmak istenildiğinde camera, yönetmen vb. birçok donanıma ihtiyaç vardır. Bu durumda 3D animasyon’dan yararlanmak daha doğru olacaktır.
Animasyon işlerinizde kalite ve uygun fiyat garantisi için bize ulaşabilirsiniz.