Butik Otel Tasarımları Yapısal özellikleri, mimari tasarımları ve dekorasyonları açısından orijinal normal otellere göre daha az odası olan oteller butik otel olarak kabul edilmektedir. Operatöre her an ulaşabileceğiniz sıcak ve samimi bir otel tipidir. Her oda ayrı ayrı tasarlanmıştır.
Butik otel tasarımları konusu, iç mimaride profesyonelliği ve turizm sektörünü tanımayı gerektirir. Butik otellerin iç tasarımı yapılırken iki ana özellik ön planda tutulmalıdır: konfor ve bireyselliktir.
Temalı Özgün Butik Otel Tasarımları
Butik oteller, birbirinden farklı ve özgün tasarımlı iç mekanlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor.
Doğa ile iç içe konseptlerde taş duvarlar, şömine ve yeşil renk iç mekanlara hakim. İç mekanlarda huzurlu manzaranın tadını çıkarmak için en uygun tasarımlar oluşturulur.
Tarihle iç içe mekanlarda bulunan butik otellerde genellikle vintage malzemeler ve mobilyalar buna göre seçilmektedir. Görkemi yaşatmak için duvar renkleri altındır. iç mimarlık firmaları butik otel tasarımları ile ön plana çıkmaktadır.
Uzman kadrosu ile hizmet veren firmalarda farklı konseptler uygulanarak müşteri memnuniyeti her zaman ön planda tutulmaktadır.
Odalarda burçlara, ülkelere ve renk temalarına göre farklı tasarımlar yapılmaktadır. Renk temalı odalarda eşya seçiminde akışı sağlamak için uygun mobilya, duvar kağıdı ve perde tercih edilir. Aynı şekilde burç temalı butik otellerin tasarımında da eşya seçimi son derece önemlidir.
İç mimar; Kullanılabilirliği sağlayarak ihtiyaçlara en ekonomik şekilde cevap veren tasarım ve seçimleri hayata geçiren kişidir.
Bu nedenle farklı konseptlerde butik oteller tasarlanırken her detay özenle düşünülür.
Butik Otel Tasarımları için Dikkat Edilmesi Gereken 6 Önemli Alan
- Giriş Alanı Tasarımı
Butik otel tasarımları Otel misafirleri (müşteriler) içeri adım attıkları anda hoş karşılandıklarını hissetmeye ihtiyaç duyarlar. Alan izin veriyorsa, resepsiyon lobisinde her zaman bir oturma alanı oluşturulmalıdır. Misafirlerin ve refakatçilerinin gözde buluşma yeri haline gelecek bir alandan bahsediyoruz.
- Odalara Giden Asansör Alanı Tasarımı
Misafirler genellikle orada çok fazla zaman geçirdikleri ve bu nedenle detayları ve dekoru daha yakından inceleme fırsatı buldukları için asansör de dikkate alınması gereken bir diğer önemli alandır.
Burası aynı zamanda, geçen herkesi etkilemek için çarpıcı zemin, aydınlatma ve duvar tasarımının en etkili şekilde kullanılabileceği yerdir. Burası bir vitrin alanı olduğu için özel bir sanat eseri, eşsiz bir duvar kaplaması veya özel bir koleksiyondan bir parça vintage mobilya sergilenebilir.
- Akıllı Koridor Tasarımı
Otel iç tasarımları tartışılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da koridor tasarımıdır. Zemin, bagaj ve temizlik arabalarının sürekli yukarı ve aşağı itilmesine dayanacak kadar dayanıklı olmalıdır.
Uzun koridor hissini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek kumaş destekli bir duvar kaplaması veya kaliteli bir halı ile ayak seslerini bastırabilirsiniz.
Koridor aydınlatmasına gelince, konukları kapılarına kadar götürecek kadar loş, aynı zamanda rahat bir atmosfer yaratacak kadar loş olması gerekir.
Butik Otel Tasarımları için Eksiksiz Barındırma Deneyimi
Bir butik otelde misafir yatak odaları dinlenme yerlerinden çok daha fazlasıdır. Konu oda içi banyo olduğunda, Butik otel tasarımları ile misafirleriniz odalarında mini bir SPA deneyiminden daha azını beklemeyecektir. Konum izin verirse küvet, harici duş veya muhteşem manzaralı banyo gibi bir özellik eklenebilir.
- Yeme İçme Alanı Tasarımı
Butik otelleri zincir veya marka otellerden ayıran özelliklerden biri de büyüklükleridir. Lüks hizmet ve büyük ölçek nadiren birlikte çalışır.
Bu nedenle, iç mimarlar ve restoran tasarımcıları, yemek alanlarını olabildiğince verimli hale getirmek için sıklıkla uğraşırlar.
Mümkünse, altına bol miktarda depolama alanı olan bir büfe sayacı eklemeye çalışın. Bu sayede her türlü çok amaçlı toplantıya ev sahipliği yapılabilmektedir.
Butik Otel Tasarımları Çıkış Alanı Tasarımı
Otel konukları, işlerini fazla uğraşmadan yapmalarını sağlayabilirseniz çok mutlu olacaklardır. Ödeme, verimli ve zaman kazandıran bir şekilde yapılmalı ve tamamlanmalıdır. Öte yandan bu, misafirleriniz için hafızalara kazınan otelinizin son görsel belleğidir.
Konuklarınızın otelinizden ayrılmadan önce çevreyi keşfetmek istemeleri durumunda iyi bir bagaj saklama alanı (bagaj odası) sağlamalısınız.
Butik otel tasarımları ister yoğun nüfuslu bir bölgede sakin bir sığınak, ister uzak bir plajda tenha bir konum olsun, ayrıntılara özen gösterilen, kaliteli işçilik ve eşsiz hizmet sunan konaklama birimleri, bir butik oteli normal bir otelden ayıran özelliktir.